App development

TRAVERSWelzijn_logo_blok_RGB- dev
Een logo gemaakt door ons als herkenning voor onze groep

Dit semester ben ik bezig met de minor App Development. Tijdens deze minor werk je bij of voor een bedrijf als stagiair en maak je een native app voor dat bedrijf.

Ik mocht uiteindelijk voor het bedrijf Travers Welzijn aan de slag samen met nog 2 andere studenten. Voor Travers Welzijn mogen wij een app ontwikkelen voor de kinderwijkplatformen van de wijken van Zwolle.
Wat is nou een kinderwijkplatform vraag je, je nu natuurlijk af. Hierbij een uitleg van de website van Travers Welzijn:

Een kinderwijkplatform biedt kinderen de kans om actief betrokken te zijn bij de ontwikkelingen in hun leefomgeving. Basisscholen leveren leerlingen van groep 7 en 8 die hun school vertegenwoordigen. De kinderen komen maandelijks bij elkaar en bespreken thema’s die zij belangrijk vinden. Ze koppelen ideeën terug naar hun klasgenoten en stippelen zelf acties uit. Kinderwerkers van Travers Welzijn coachen de kinderen. De kinderen kunnen bij hun acties samenwerken met professionals zoals politie, scholen, de wijkmanager en buurtbewoners. Soms stapt het kinderwijkplatform ook naar de lokale politiek om de belangen van kinderen te behartigen. Klik hier voor het boekje Kinderplatform.
(bron: https://www.traverswelzijn.nl/diensten/kinderplatform/)

De app die wij aan het ontwikkelen zijn zal de kinderen van het kinderwijkplatform ondersteunen in het verkrijgen van informatie van andere leerlingen op hun school. Ook zal de app een inzicht bieden in wat de kinderen van het kinderwijkplatform op het moment mee bezig zijn. We bouwen deze app voor Android en de back-end is een WordPress website.

Rond 8 juni zullen wij de app lanceren en kan hij gebruikt worden door de basisschoolkinderen van Zwolle.

Benieuwd naar de voortgang? Stuur mij gerust een berichtje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.