Update over Entrepreneurship

Dit schooljaar ben ik in september begonnen met semester Entrepreneurship en in januari heb ik dat semester weer afgesloten.

De opdracht


Tijdens het semester mocht ik met 2 andere studenten een eigen bedrijf starten. Voor een eigen bedrijf heb je natuurlijk een aantal standaard documenten die gemaakt moeten worden zoals een financieel plan & marketing plan.
Het bedrijfsidee wat wij uiteindelijke hebben gekozen hebben we de naam ClearSubs gegeven.

ClearSubs

Be clear, get subs, use ClearSubs. Dat was de slogan die we aan het eind van het semester hebben neergezet. Als je ons product zou gebruiken zou je makkelijker aan je subsidie komen en is alles ook duidelijker.

Wat is ClearSubs?

ClearSubs is een website en een dienst waarmee bedrijven makkelijker subsidies kunnen aanvragen. Men vindt de subsidie via de website en kan dan ook gelijk de subsidie aanvragen en de documenten uploaden die ervoor nodig zijn.
Door gebruik te maken van Machine Learning wilde wij dit proces sneller maken. Daarnaast zouden de bedrijven die een abonnement nemen ook updates krijgen over de subsidies die beschikbaar zijn gekomen voor hen.

Wij wilde met dit product ons richten op de kleinere bedrijven. Dit omdat zij geen geld hebben voor subsidieadviseurs maar wel geld kunnen gebruiken voor het ontwikkelen van hun mooie bedrijven.

Mijn bijdrage

Ik ben tijdens het semester druk bezig geweest met het uitzoeken hoe Machine Learning werkt dit doormiddel van tutorials maken en veel lezen.
Daarnaast heb ik samen met mijn groepsgenoten presentaties gegeven aan de andere groepen over de zaken die wij geleerd hebben en waar tegen aan liepen. Dit zodat de anderen hier ook van konden leren.
Om subsidieland duidelijk te krijgen zijn we in gesprek geweest met meerdere gemeentes en hebben hen gevraagd hoe het zit met de subsidies en waar deze meestal naar toe gaan. Dit was erg inspirerend.

Einde van het semester

Aan het einde van het semester heb ik besloten niet verder te gaan met het bedrijfsidee. Het was een mooi idee en het zou zeker de problemen voor de kleine ondernemers oplossen. Maar, omdat ik er zelf niet meer een markt voor zag heb ik besloten niet verder te gaan. Er is nog maar weinig aan subsidieoverschot over van gemeentes en andere partijen. Tevens heb ik tijdens het semester nog geen manier gevonden om gemakkelijk en automatisch de subsidies door te krijgen van de gemeentes.
Mijn groepsgenoten wilde het nog wel verder op gaan pakken.

Ik heb van dit semester wel geleerd dat een bedrijf opzetten nog niet zo makkelijk is. Ik heb verhalen meegekregen van andere groepen die al naar de Kamer van Koophandel zijn gegaan en welke problemen zij toen hebben ondervonden. Dit was heel interessant en leerzaam om mee te krijgen. Daarnaast met het maken van alle documentatie om dit semester heen heb ik ondervonden dat het wel aanpoten is om een bedrijf op te zetten. Nu kan ik de kennis die ik tijdens die semester heb opgedaan gebruiken bij het opzetten van mijn eigen bedrijf later.

Nadat we alles opgeleverd is heb ik uiteindelijk voor dit semester een nipte voldoende gekregen. Net genoeg om verder te kunnen.

Wat nu?

Wat mij nu nog te wachten staat is mijn afstudeerstage en nog een tweetal herkansingen die ik dit jaar nog ga behalen. Daarna zit mijn studie HBO-ICT erop.
Dit zijn de laatste loodjes.

Benieuwd hoe het me nu verder vergaat? Stuur me gerust een berichtje 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.